Lash Lift vs Lash Perm: Vilken är bättre?

27 augusti, 2022. Författare: Josefine

Gillar du utseendet på ögonfransförlängning men önskar ett bättre alternativ med mindre underhåll? Få dina ögonfransar lyfta eller permanentade! Även om det kan finnas likheter mellan dessa två fransapplikationer, finns det några betydande skillnader. Vi beskriver skillnaderna mellan en lash lift och en lash perm i det här inlägget. Ta reda på vilken som är bäst för dig genom att fortsätta läsa!

Vad är ett lash lift?

Ett lash lift är ett sätt att lyfta dina ögonfransar så att de ser längre och fylligare ut. En stylist kommer att lägga en böjd silikonform på ditt ögonlock och sedan borsta en lifting lotion på dina fransar. Efter några minuter kommer de att applicera en neutralising lotion och sedan ett balsam (moisturizer).

Ögonfranslyft före och efter
Lash Lift before and after

Hur fungerar ett lash lift?
Proceduren för ett lash lift börjar med en konsultation, där ni diskuterar allergier, önskad lockintensitet, nyansfärg och eftervård.

Sedan tvättas dina fransar med en fransrengöring, och dina nedre fransar separeras från dina överfransar med hjälp av en ögonlapp. De ögonlappar som fransstylisterna använder erbjuder ofta också upplyftande och återfuktande egenskaper!
Steg 1 
 Dina ögonlock är täckta med böjda silikonformar som försiktigt fästs på dem. Dina ögonfransar kammas sedan upp och fästs vid formens topp.
Steg 2
För att försvaga hårbindningarna för bättre form och undvika överbearbetning av fransspetsarna, borstas en lyftlösning endast till rötterna på dina ögonfransar. Eftersom ändarna på våra naturliga fransar är finare än resten, om lyftlösningen lämnas på dem för länge, kan fransarna gå sönder eller bli ostyriga.
Steg 3
Med sina franslyftprocedurer erbjuder de flesta salonger även fransfärgning. Från mörkblond till blåsvart, fransfärgning finns i en mängd olika naturliga hårfärger. Du kan dra nytta av fransfärgning även om dina naturliga fransar redan är mörka. Dina fransar kommer ofta att verka längre och fylligare efter att de blivit tonade. Därefter appliceras en lösning för att låsa in och lyfta det som skapades.
Steg 4
Ett balsam sätts på fransarna för att stärka och vårda dem i slutet av proceduren.
Steg 5
Liftade och redo för att visas upp!

Hur bibehåller du ett lash lift?
Under 24 timmar efter behandlingen, håll dina fransar helt torra för att behålla resultatet. Detta inkluderar att avstå från att duscha, simma, träna, basta och använda kosmetika och sminkborttagningsmedel.

Hur förbereder du dig innan ett lash lift?
Du förbereder dig för ett lash lift genom att rengöra dina fransar. Sätt inte på dig ögonsmink och använd inte sminkborttagningsmedel som innehåller olja eller fuktighetskrämer. Ett lapptest i förväg rekommenderas starkt, särskilt om du är benägen att få allergiska reaktioner.

Hur länge varar ett lash lift?
Lash lift varar vanligtvis 6-12 veckor, beroende på personens fransars tillväxtcykel.

Ingår fransfärgning i ett lash lift?
De flesta salonger kommer att inkludera en fransfärgning med sina franslyfttjänster. Fransfärgning finns i en rad naturliga hårfärger, från mörkblond till blåsvart. Även om dina naturliga fransar är mörka kan du fortfarande se en fördel med fransfärgning. Vanligtvis hjälper fransfärgning dina fransar att se längre och fylligare ut!

Hur ofta bör jag göra ett lash lift?
Beroende på hur snabbt dina lyft växer kan du få ett franslyft var och var tredje månad. Det rekommenderas dock att vänta minst 4 veckor mellan behandlingarna för att bevara friska fransar.

Hur mycket kostar ett lash lift?
Från 699 kr hos LASHFACE&CO.

Vilka kemikalier finns i ett lash lift?
Våra medel är fria från formaldehyd, natriumbromat och parabener. Du bör ständigt hålla utkik efter skönhetsprodukter som innehåller natriumbromat eftersom det nu är förbjudet och inte får användas.

Kan jag bära eyeliner efter ett lash lift?
Du kan använda vilken typ av eyeliner som helst (vätska, gel eller penna) utan att skada ditt lash lift efter 24 timmar!

Kommer mascara att förstöra mitt lash lift?
Nej, mascara kommer inte att förstöra ditt lash lift, så länge det har gått minst 24 timmar sedan din behandling. Vi rekommenderar att använda Lash Lift Effect Mascara om du önskar er mer dramatisk look.

Hur länge efter ett lash lift kan jag duscha?
Du kan duscha 24 timmar efter ett lash lift. Kontakt med fukt tidigare än så kan förstöra ditt resultat, så håll dina fransar torra.

Kan man vara allergisk mot ett lash lift?
Eftersom det inte används några starka kemikalier är det ovanligt att någon är allergisk mot ett lashlift. Fråga dock stylisten om ett lapptest först, om du är orolig för känslighet eller allergiska reaktioner.

Förstör ett lash lift mina ögonfransar?
När det görs på rätt sätt kommer ett lash lift inte att skada dina ögonfransar. En skicklig stylist kommer att vara medveten om den bästa metoden för just din franstyp och krav. Först när lyftlösningen hålls på fransarna för länge uppstår skador.

Vad är skillnaden mellan ett keratin lash lift och ett vanligt lash lift?
Naturliga källor till proteinet keratin inkluderar hår, naglar och hud. Artificiellt tillverkat keratin läggs till keratin lash lift för att hjälpa till att stärka och förbättra ögonfransarnas hälsa. Beroende på individens fransutvecklingscykel är ett lash lift utmärkt för alla franstyper och varar mellan 6 och 12 veckor. Andra närande element ingår vanligtvis i lash lift system utan keratin, vilket också hjälper till att ge näring och bibehålla hälsan hos dina fransar.

Vad är bättre: Lash lift eller lash extensions?

Vi gillar att vi inte behöver förbinda oss till ögonfransförlängningar som behöver utföras varannan till var tredje vecka eftersom ett lash lift kräver mindre vård och har längre resultat.

Lash lift VS lash extensions
Efter de första 24 timmarna kräver ett lash lift minimalt underhåll och är enklare att underhålla. Dessutom är de billigare än extensions eftersom de behåller sin krullning i 6 till 12 veckor i motsats till 3 veckor för extensions. Det är också enklare att hantera förändringen från upphöjda fransar till dina naturliga eftersom många av mina kunder bara använder en franstång eller mascara, och vissa bryr sig inte ens. Men övervuxna och tappade fransförlängningar är mycket märkbara, så du bör boka en tid för att få dem borttagna direkt. Med undantag för de med korta eller glesa fransar är ett lash lift ett bättre alternativ för majoriteten av individer, vilket är en annan fördel. Om du hamnar i den här kategorin kommer att få fransförlängningar förmodligen hjälpa dig att få bättre resultat.

Vad är en lash perm / fransperm?

Proceduren som kallas en lash perm eller "fransperm" innebär att locka fransarna runt en cylindrisk stav. 

Hur fungerar en lash perm?
Dina övre ögonlock täcks först med lim som en del av franspermanentproceduren. Sedan, mellan locket och fransarna, placeras fransperm-stavar. Hela fransen är täckt med permanentlösningen. I cirka 15 minuter läggs plast över ögonfransarna och rullarna för att låta lösningen lösa upp disulfidbindningarna i ögonfransarna. Fransarna gnuggas över stavarna efter tillsats av en aktiverande lösning. När de trasiga länkarna repareras orsakar detta krullning. Efter borttagningen av lösningarna kammas fransarna.

Hur ofta ska du göra en lash perm?
Endast var 4:e vecka bör fransarna permanentas. Om det görs för ofta kan det torka ut fransarna eftersom det förstör fransstrukturen.

Vilka kemikalier finns i en lash perm?
Ammoniumtioglykolat är en av ingredienserna som används i en franspermlösning. Varje frans proteinbindningar bryts ner som ett resultat, vilket möjliggör korrekt fransformning.

Skadar ögonfranspermanent dina fransar?
Dina fransar skadas inte av ögonfranspermaning när de görs på rätt sätt. Men se till att välja en skicklig tekniker eftersom de är medvetna om de nödvändiga stegen att ta och när lösningen och aktivatorerna ska användas.

Andra skillnader

1. Silikonböjformar vs. "Rods"
Utrustningen som används skiljer sig markant mellan ett lash lift och en lash perm. Böjda silikonformar med olika diametrar används för lash lift. Fransarna får ett "lyft" och en naturlig lock tack vare dessa formers plattare krökning. På andra sidan används cylindriska stänger under ett lash perm. Dessa finns även i olika storlekar.

2. Teknik
Lyftlösningen ges ofta bara till rötterna, eller den nedre tredjedelen av fransarna, under lash lift. Som ett resultat är det mindre chans att överbearbeta fransarna. En franstekniker kan applicera lyftlösningen på de återstående fransarna under en kort stund om fransarna är för tjocka eller oregerliga efter ett tidigare lash lift eller perm. Vanligtvis appliceras franspermanentbehandlingar på hela fransen. Detta ökar risken för överbearbetning, vilket leder till lätt brytbara, torra och frissiga fransar.

3. Konditionerande behandlingar för fransar
En franskonditionerande behandling erbjuds ofta som en del av lash lift. På samma sätt som att använda en djupvårdande hårmask, är målet med detta att få dina fransar att se så friska ut som möjligt. Nära slutet av tjänsten används ofta ögonfranskonditionerande serum. De innehåller ytterligare närande komponenter inklusive keratin, peptider och tunga oljor. Det är inte vanligt att franspermanentbehandlingar innehåller en närande procedur.

4. Resultat
Skillnaden mellan en lash lift och en lash perm är ganska uppenbar. Eftersom fransarna "lyftas" från rötterna under ett lash lift blir de piggare, vilket ger ett intryck av att vara piggare. Jämfört med franspermanenter är locken på ett lash lift mjukare och mer naturlig. Sammantaget är fransarna starka, glansiga och silkeslena. För fransperms används cylindriska stavar, så krullen är mer uttalad. På grund av detta är fransarna vanligtvis kraftigt böjda, vilket gör att de ser kortare ut. Fransarna kommer att verka torra, spröda och frissiga om de har överbearbetats (antingen genom att använda för starka lösningar eller genom att låta dem sitta för länge).

Om du letar efter en naturligt lift är ett lash lift ett bra alternativ. Om du letar efter en mer dramatisk look är en lash perm ett bra alternativ.

Shop now

THE FEEL NEW EXPERIENCE.


Globally Loved Lash Lift & Brow Lift Brand!


Used by professionals, loved by their clients #Lashface

EFTERVÅRD