ALLMÄNNA VILLKOR

Köpvillkor

Lashface&Co Store säljer till både privatpersoner och företag, majoriteten av produkterna är avsedda för professionellt bruk inom skönhetsvård. Distribution och återförsäljning av våra produkter är inte tillåtet utan tillstånd, med undantag för produkter avsedda för kundvård (t.ex. Lash / Brow, tandblekningssats, borstar etc.).

När du beställer via vår butik ingår ett köpavtal när du gör en beställning och sedan skickas en orderbekräftelse automatiskt till dig via den e-postadress du angav, om något skulle gå fel i din beställning ber vi dig att kontakta oss omedelbart eftersom varorna ofta packas och skickas samma dag. När beställningen har behandlats kan vi inte göra några ändringar, tyvärr.

Vi följer Köpslagen och Lagen om distansavtal

Köpslagen

Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler

VARUMÄRKE OCH FÖRSÄLJNING

Lashface&Co varumärket är skyddat. Alla återförsäljare är välkomna att sälja våra produkter men våra produktbeskrivningar och bilder måst använda i sådana fall. Ifall försäljning sker på hemsida så måste man kontakta oss via mejl om detta.

FRAKTKOSTNAD

Fraktkostnaden är 69 SEK, oberoende av beställningens storlek Alla våra leveranser skickas med Postnord eller DHL till ditt närmsta postombud.

LEVERANS

Normalt 3-5 arbetsdagar från att du lagt in din beställning tills den ligger på ditt utlämningsställe om inget annat anges på produkten.

* I den rådande situationen med covid-19 vill vi göra dig uppmärksam på att produktion och leverans in till våra leverantörer kan påverkas utom vår kontroll och det i sin tur drabbar alla ledden.

Medan de flesta leveranser kommer in till angiven tid, kan det finnas omständigheter som gör att leveranserna drar ut på tiden. Vi ber därför om ursäkt för eventuella förseningar vad gäller våra beställningsvaror.

Vi gör självklart vårt yttersta för att detta inte ska påverka våra kunder i allt för stor grad och skulle du bli påverkad tar vi kontakt med dig via angiven mejladress från din order.

ANGIVET FELAKTING/OFULLSTÄNDING ADRESS

Kunden är ansvarig för att Lashface&Co alltid är informerad om korrekt telefonnummer, namn och leveransadress. Om paketet inte kan levereras eller avhämtas på grund av felaktiga eller ofullständiga adressuppgifter, utgått legitimation etc är detta inget som Lashface&Co kan ändra hos transportören då DHL inte ändrar namnbyten/adress på sändningar pga bedrägeririsken. Kommer paketet i retur till Lashface&Co pga. felaktiga eller ofullständiga adressuppgifter blir paketet behandlat som: Ej uthämtade paket. Vi levererar internationellt. Lashface&Co avsäger sig allt ansvar för paket som enligt PostNord, DHL eller andra postleverantörer anges som levererade till uppgiven adress.

EJ UTHÄMTADE PAKET

Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket eller vägrade paket.

Varor som inte hämtas ut och kommer i retur till oss blir belastad med en extra kostnad på 369 kr för att täcka transportörens avgifter, returfrakt och administrativa kostnader där beställningens totala ordervärde understiger 1000 kr. För beställningar där ordervärdet överstiger 1000 kr belastas man med en extra kostnad på 569 kr. För ej uthämtade beställningar som skickas med pall/hemleverans belastas man med de reella fraktkostnaderna, hanteringsavgifterna samt 200 kr i adm. avgift.

Observera därför att om du ångrar ett köp och vill returnera varan, behöver du först hämta ut paketet och därefter returnera. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten. Våra villkor för Retur – se Öppet Köp/Retur längre ner. Ditt paket ligger kvar på utlämningsstället i 14 dagar från det att paketet anlänt, därefter returneras paketet automatiskt till Lashface&Co.

VID SJUKDOM ELLER ANDRA FÖRHINDER

När du hämtar en sändning hos någon av DHL Service Points eller terminaler behöver aktuellt sändningsnummer samt mottagarens legitimation uppvisas. Om det är ett bud som ska hämta sändningen behöver även budets legitimation uppvisas.  Vi ersätter inte förlorade paket om felaktiga eller ofullständiga adressuppgifter lämnats.

INFORMATION OM DITT PAKET KOMMIT FRAM

När ditt paket har kommit fram till ditt uthämtningsställe och är klar till att hämtas, skickas en avisering till dig via sms eller e-post med paketets sändningsnummer och information om vilket ombud du kan hämta ditt paket hos.

NY ANVÄNDARE/KUND OCH MARKNADSFÖRING

När du skapar ny användare/ ny kund accepterar du våra köpvillkor och att Lashface&Co lägger in dig i sitt kundregister och som nyhetsbrevläsare. Där får du erbjudande och information direkt via e-post.

ÖPPET KÖP/RETUR

Vid öppet köp/Retur tillämpas de villkor som gäller enligt Köpslagen och Lagen om distansavtal. Du har rätt att ångra ditt köp eller byta till annan vara inom 14 dagar. Ångerfristen börjar gälla den dag du tar emot varorna/hämtat ut din order. Observera därför att om du ångrar ett köp och vill returnera varan, behöver du först hämta ut paketet och därefter returnera. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

Ångerrätt och öppet köp i 14 dagar gäller ej företag. Påbörjandedagen för den 14 dagars returpolicyn ska tillämpas från den dag då kunden fysiskt mottar produkten / produkterna. Obs! Produkter kan inte öppnas och förseglingen måste vara på plats för att retur kan accepteras.

Returnera inga varor utan att du först kontaktat oss på: info@lashface.se

Öppet köp / Retur / Återköp gäller EJ våra Kurser.

Returnerar du varor utan att ha varit i kontakt med oss blir returen först registrerad när sändningen ankommit vårt lager och ångerfristen kan då ha passerat och blir då inte godkänd. För att din retur/byte ska bli godkänd krävs det att varan ska ligga i sin originalförpackning, vara hel, oanvänd och i samma skick som när du fick den.  Fyll i formuläret som följde med dina varor och lägg det i paketet tillsammans med varan/varorna som du ska skicka tillbaka.

Du kommer att ansvara för att betala för dina egna fraktkostnader för att returnera din vara och du bestämmer själv med vilken transportör du vill sända ditt paket med. Fraktkostnader återbetalas ej.

Verkan av att konsumenten utövar sin ångerrätt

13 §  Om konsumenten utövar sin ångerrätt, ska konsumenten utan onödigt dröjsmål och senast inom 14 dagar på egen bekostnad lämna eller sända tillbaka varan till näringsidkaren. 

PACKA VÄL!

Det är du som är ansvarig för varan tills dess att den ankommit vårt lager. Tänk på att packa varan så att den klarar hanteringen under färden tillbaka till oss. Varor som skadats under transporten eller som inte kommit fram återbetalas ej och du får själv ta reklamationen gentemot transportören.

Vi har tyvärr inte möjlighet att administrera byte av varor. Önskar du att byta till en annan vara gör du detta genom att lägga in en ny beställning i vår webbutik.

Kontakta oss via mejl om du har några frågor kring detta.

Alla sändningar ska skickas antingen direkt till vårt lager eller via ett ombud. Vi tar ej emot returer eller andra ärenden personligen via lagret.  När vi har mottagit och kontrollerat varan och returen godkänts återbetalar vi köpesumman för varan/varorna omgående. Detta belopp är synligt på ditt konto inom de närmaste dagarna om du betalat med kort. Har du valt att betala med faktura kommer du att få en uppdaterad faktura från Klarna.

REKLAMATION

Vi gör alltid vårt bästa för att skicka ut alla varor i perfekt skick. Skulle en vara mot förmodan vara trasig vid leverans eller på annat sätt felande ber vi dig att skicka ett mejl till oss med ditt kundnummer/ordernummer, bild på varan där vi tydligt kan se defekten och där du förklarar felet. Kontrollera alltid paketet medan du är kvar på utlämningsstället.

Ser du en uppenbar skada på kartongen eller hör att det skramlar misstänkt, så öppna paketet när du är kvar på utlämningsstället. Personalen där anmäler att kartongen är skadad osv. Vid transportskada som ej är direkt synlig(dold) ska du anmäla detta till oss omedelbart samma dag som du tar emot försändelsen. Vi tar endast emot reklamationer via mejl. Skicka bilden till: info@lashface.se så återkommer vi så fort vi bara kan.

OBS! Det är viktigt att du kontaktar vår kundtjänst INNAN du skickar tillbaka en reklamation till oss. Sänder du varan tillbaka till oss utan att du varit i kontakt med oss, står du tyvärr själv för returfrakten. När vi har kontrollerat varan och reklamationen godkänts återbetalar vi köpesumman för varan omgående från det att vi mottagit reklamationen.

Detta belopp är synligt på ditt konto inom de närmaste dagarna om du betalat med kort. Har du valt att betala med faktura kommer du att få en uppdaterad faktura från Svea. Skulle det vara så att den är felfri eller att det varit ett handhavandefel debiteras kunden med 100 kr/ vara för kontrollen och kunden belastas även för returkostnaden.

FÖRSÄLJNING TILL MINDERÅRIGA

För att få handla i vår webbutik krävs det att du har fyllt 18 år eller har målsmans medgivande.

BILDER OCH PRODUKTBESKRIVNINGAR

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar, produktförändringar, prisjusteringar och färgavvikelser. Skulle det uppstå uppenbara felaktigheter så som fel pris förbehåller vi oss rätten att justera eller makulera beställningar. Alla bilder i den här webbutiken tillhör Lashface&Co och är skyddade enligt upphovsrätten. Vid användning av våra bilder, kontakta oss. Bryts detta kontaktas advokat. Vi kan inte garantera att en vara som visas i butiken exakt återger de färger som den har i verkligheten. Hur färgen återges beror på inställningarna i din dator.

FÖRSÖK TILL BEDRÄGERI

Alla försök till bedrägerier polisanmäls och Lashface&Co förbehåller sig rätten att häva köpet om bedrägeri befaras. Vi förbehåller oss även rätten att neka service till någon av någon anledning när som helst.

KONTAKTA OSS

Vi önskar att det ska vara en positiv upplevelse att handla hos oss. Ta kontakt om det är något du har på hjärtat – ris eller ros eller om det är något vi kan hjälpa dig med.

Vi tar inte emot frågor, reklamationer eller andra ärenden via telefon av den enkla anledningen att vi är en webbutik och behöver ev. bilder eller andra upplysningar som inte kan ges via ett telefonsamtal. Vi ber dig att kontakta oss via mejl så svarar vi med glädje så fort vi bara kan: info@lashface.se (Vänligen Inte kontakta oss via Facebook, Instagram eller andra sociala medier när det kommer till viktiga besked, frågor angående ordrar, kundinformation etc.

Det är så lätt att vi missar detta och du får vänta i onödan på ett svar. Kontakta oss via vår mejl som vi läser flera gånger för dagen! Tack på förhand!)

BETALNING

I samarbete med Klarna Checkout erbjuder vi kortbetalning, fakturabetalning, konto/delbetalning och direktbetalning.

Genom att klicka på “Slutför köp” godkänner du våra köpvillkor.