Våra bästa råd och hur du felsöker vanliga Lashface&Co-lyftproblem

5 oktober, 2022. Författare: Josefine.

Det finns många problem som kan uppstå när man jobbar som stylist och försöker utföra en franslyftning. Det är viktigt att veta hur man kan förebygga eller lösa dessa problem. Om de inte fångas upp tidigt kan de ge dig långvariga problem med lyftningen. Håll alltid dina tidpunkter enligt rekommenderad tid när du utför Lashface&Co Lash Lift behandlingen för första gången på en klient.

1. Hur vet man vilken dyna man ska välja?

I regel ska fransarna gå halvvägs upp eller hela vägen upp på dynan, när dynan är vid fransroten.

  • Ifall kund önskar ett naturligt resultat så ska fransarna gå halvvägs upp på dynan.
  • Ifall kund önskar mycket lyft så ska fransarna gå hela vägen upp på dynan.
  • Om kund önskar så mycket böj som möjligt och man tar dyna S som ger mest böj, då är det av största vikt att kund har plats för fransarna.

Här kan man även ställa kontrollfrågor till kunden för att få mer information gällande ex. användning av fransböjare.

2. Fel placering silikondyna
Detta beror på att silikondynan placerats för högt eller lågt upp på fransarna, du ska inte placera dynan högre än roten. Man ska inte placera den för högt upp eller för långt ner på fransarna, den ska följa fransroten så att du ser fransarnas rot medan du borstar upp fransarna på dynan.

  • Placera fransarna så att fransarna når halvvägs eller hela vägen upp på dynan. Fransarna får inte sitta löst utan måste vara limmade från rot till topparna.
  • I fall där kundens fransar blir som på bilden så kör du tvärtom metoden, detta är en av dem mest populära teknikerna man bör bemästra.
  • Tvärtom tekniken innebär att du borstar fransarna nedåt med hjälp av no 1 (lifting cream) OBS inte mer än 1 minut, följt av no 2 (neutralising cream) som du borstar ner i max 1-2 minuter. Gör rent området med vatten, medlet tar bort färgen så du kommer att få färga om fransarna och avsluta med att smörja in med moisturising cream nr 3.

3. Överprocesserade fransar
Detta beror på felaktiga behandlingstider. Kundens fransar har blivit överstimulerade, är du osäker på tiden så ta hellre kortare tid. Då har du en ny chans att ge fransarna en ny omgång. (Detta kan räddas med tvärtom metoden men man måste vara ytterst försiktig.)

4. Glömda fransar i ögonvrån
Var lika petig som om du själv hade legat där, missa inte fransarna i inre ögonvrån. Ditt finger är din bästa vän i att trycka upp gömda fransar. Var inte rädd för att utforska så att du inte missar, den här noggrannhet kommer leda till att kunder blir återkommande kunder. Vi märker alla ett utmärkt och fint resultat, när någon är extra noggrann känner man helt enkelt av det.

5. Överprocesserade franstoppar
Kom alltid ihåg att vrida mikroapplikatorn upp och bort från ögat när du ska avlägsna din lifting cream. OBS får ej nudda fransarnas topp. Krämerna får aldrig appliceras högre än halva fransen uppåt. Din neutralising cream (no 2) måste appliceras i exakt samma område som din lifting cream (no 1) applicerades. Knäckta toppar är även bevis på att kund borde ha större storlek på dynan.

  • När båda medel ska avlägsnas måste ni vara ytterst försiktiga att undvika topparna.
  • Avlägsna all produkt från fransarna med hjälp utav en torr microborste.  All produkt måste avlägsnas innan färg appliceras annars står medel i vägen för att färgen ska fästa bra.

6. Schamponering
Ifall Lashface&Co Lash Lift behandlingen sker på smutsiga fransar så påverkar det slutresultatet.

Ifall du inte vill ha med den här processen så kan du skriva i bokningbekräftelsen att kund får komma utan ögonsmink, eller anlända 10 min tidigare för att ta bort det själv hos er.

Du kan då passa på att sälja på kund sminkbortaggningsmedel som är oljefri och skonsam mot lash lift resultatet Lashface&Co egna oljefria sminkborttagning finns att inhandla här, Oilfree Eyemakeup Remover.

 

Shop now

THE FEEL NEW EXPERIENCE.


Globally Loved Lash Lift & Brow Lift Brand!


Used by professionals, loved by their clients #Lashface

EFTERVÅRD